Elérhetőségek

9700 Szombathely,
Csaba u. 13-4.
Mobil:
+36703892928
E-mail:
info@metex05.hu

Hőkamerás vizsgálat, infravörös hőkamerával történő hőveszteség mérés

Vállalkozásunk vállalja professzionális infravörös hőkamerával történő hőveszteség mérést lakossági és ipari megrendelésre. 
Hőkameránk segítségével az Önt érdeklő ingatlanról vagy műszaki berendezésről eddig gyakorlatilag más módszerrel nehezen megszerezhető és megismételhető mérési eredményeket szerezhet.
Képesek vagyunk felmérni és láthatóvá tenni a nyílászárók, a falazat, az áthidalók, a födém és az épületgépészeti berendezések valós állapotát hőveszteség szempontjából.

Az Ön által kiválasztott ingatlan megvásárlása előtt általunk meggyőződhet arról is amit csak később (későn) venne észre. Jogos igény a vevők részéről, az ingatlanok tényleges műszaki jellemzőinek a vásárlást megelőző ellenőrizhetősége és láthatóvá tétele iránt. A módszer segítségével a később jelentkező üzemzavarok okai időben felismerhetők, ezáltal jelentős terheléskiesés és akár tűzveszély kialakulása is megelőzhető.
Különösen ajánlatos ezt a vizsgálatot elvégezni olyan helyeken, ahol egy esetleges váratlan üzemzavari feszültség kimaradás rendkívül nagy károkat okozhat.
Például bankközpontok, kórházak, és olyan üzemek-gyárak ahol a technológiai folyamat megszakadása nem megengedhető.

A mérések eredménye jelentős anyagi megtakarításokkal járhat, mind a lakossági, mind a vállalati ügyfeleink részére.

Inravörös termográfia alatt egy termokamera és egy optikai ábrázolású hőtérkép segítségével történő felületi hőmérsékletmérést értjük. Ahhoz, hogy a hőtérképekből a hőmérsékletek reprodukálhatóak és a különböző környezeti feltételek mellett meghatározhatóak legyenek, szükséges a kamera, a detektor, az optika és a szoftver összehangolt működése. Leggyakrabban a helyes döntések meghozatalához az abszolút hőmérsékletre van szükségünk. Pl.: Egy projekt esetében 60 C -os hőmérséklet gyulladásveszélyt jelent. A termokamera által alkotott képből közvetlenül felismerhető, hogy egy alkatrész hőmérséklete olyan magas, hogy azt rögtön lekapcsolni szükség-e ? De elképzelhető a fordított eset is, amikor egy épületben a hőhid hőmérséklete a harmatpont alá csökken, amely párakicsapódás és penészképződéshez vezethet. Ehhez azonban a hőmérsékletek különbségét kell meghatározni és ezen adatok birtokában már a harmatpont meghatározható.

Hőkamerás vizsgálat elkészíttetése minden épületre érdemes, ugyanis gyorsan és pontosan meg lehet ítélni segítségével az épület állapotát és feltárni az esetleges hibákat. A vizsgálat célja lehet a probléma megelőzése vagy a már kialakult helyzet okainak pontos meghatározása. Az infratermográfia a legtöbb esetben kívülről és belülről is történik. Ezáltal lehetséges a hőhidak, hanghidak és a légtömítetlenségek helyének pontos meghatározása. Szintén egyszerűen láthatóvá tehető a tető- és az épületszigetelések hibás kivitelezése, elégtelen vastagsága, illetőleg károsodása. Ezzel összefüggésben jellemző mérési helyek, az ajtók, ablakok, redőnyök, de a kémények, tetőszerkezetek és a falak, valamint csatlakozásaik is.

A kivitelezési munkálatok folyamos felügyelete során az infrakamerával a hiányosságok időben felismerhetőek és a szavatosságiidő megfelelően befolyásolható. Emellett lehetséges bizonyos, szerződésben megállapodott tulajdonságok ( pl. légcsereszám ) betartásának az ellenőrzése, vagy szükség esetén a bizonyítása is.

A felújítások esetében szintén ajánlhatóak már a tervezés fázisában is az infrakamerás mérések, hiszen ebben az esetben a termokamerás mérések célzott hibahely meghatározást és kárminimalizálást tesznek lehetővé. Felújítások tervezésekor az eredeti állapotban lehetséges az épületek vizsgálata infrakamerával, az eszközöket és a költségvetést célzottan alkalmazva, mivel az épület kritikus, beavatkozást igénylő helyei már a tervezés fázisában felismerhetővé válnak. Leegyszerűsödik a csővezeték károsodások felújításának a tervezése is: célzott karbantartást tesz lehetővé az egzakt meghatározása s szivárgási helyeknek ( meg-különböztetése a fő hibahelyeknek a laterális hibahelyektől ).

Műemlékek védelmekor és utak felújításának tervezésekor termográfiai felvételekkel könnyen felismerhetőek például az alámosások és delaminációk, így a karbantartási munkálatok szintén célzottan tervezhetőek.
Azonban egészségügyi aspektusból is ajánlatos termográfiai mérések elvégeztetése: ugyanis a nedvesedési helyek egyszerűen és gyorsan felismerhetőek. A gyakran ebből származó toxikus és allergiát kiváltó penészfertőzések, de a rossz és hibás klimatizálásból adódó egészségtelen és kényelmetlen lakó- és munkahelyi feltételek ezáltal szintén megakadályozhatóak.

A termográfia egyformán alkalmas magán, nyilvános és ipari épületek vizsgálatára is. Ideálisan alkalmazható föld felett és föld alatt elhelyezett vezetékek helyzetének a meghatározására: mind az általános minőség biztosítás során, mind pedig az érvénybennlévő szabványok betartásának ellenőrzése folyamán.

KÉRJE ÁRAJÁNLATUNKAT A TERMÉKEK VAGY AZ ELÉRHETŐSÉGEK MENÜPONTOKBAN!


« Vissza az előző oldalra!

- Magyar